Як вибрати генератор електрики для дачі

Сучасна людина, яка живе у великому та галасливому місті, все частіше хоче втекти від суєти та турбот за містом на природі, де панує тиша та спокій.

Однак ми настільки звикли до комфорту, який нам забезпечують усілякі електроприлади в стінах будинку, що у разі виїзду на дачу нам складно уявити, як можна без них обійтися. На щастя, нинішня інфраструктура більшості дачних селищ передбачає обов’язкову наявність проведеної електромережі. Однак у роботі електричної мережі найчастіше відбуваються збої, які завдають численних незручностей власникам дач. До того ж, як правило, такі неполадки у дачних селищах усуваються після вихідних, коли відпочиваючі вже змушені залишити свої заміські будинки та повернутися до міста.

Саме тому останнім часом генератор для дачі став незамінним помічником, завдяки якому можна не лише застрахуватися від можливих збоїв електроенергії, забезпечивши себе резервним автономним джерелом електроживлення, а й провести низку робіт, пов’язаних із використанням високопотужного обладнання.

Потрібно відзначити, що вибираючи генератор для дачі, слід відповісти на кілька важливих питань, відповіді на які в свою чергу вплинуть на вид генератора, що купується Вами (дизельний, бензиновий, газовий), а також на витрати, пов’язані з купівлею і обслуговуванням генераторного обладнання в майбутньому.

Який вид джерела живлення Вам необхідний генератор: резервного чи постійного?

Для яких цілей Вам необхідний генератор: для проведення будівельних робіт, що потребують високої напруги в електромережі, чи для побутового використання?

Як часто Ви плануєте використовувати генератор?

Отже, якщо Ви купуєте генератор для дачі з метою подальшої експлуатації даного агрегату в якості постійного джерела електроживлення, то тут слід віддати перевагу дизельному генератору, який характеризується відносною дешевизною електроенергії, що виробляється. Адже бензиновий генератор використовує більш дорогий вид палива та характеризується більшою витратою, ніж дизельний генератор. Якщо Вам необхідний генератор на випадок виникнення збоїв у роботі електроживлення, тобто використання генераторного обладнання як резервного джерела живлення, то тут можна обійтися придбанням бензинового генератора. Також можна придбати газовий генератор, який відмінно експлуатується і як резервне, і як постійне джерело живлення.

У випадку, якщо Вам необхідний генератор для побутового використання, наприклад підключення кухонних електроприладів, Вам необхідно підрахувати сумарну напругу, яка потрібна для роботи всіх необхідних електроприладів одночасно. Зазвичай для таких цілей достатньо придбати генератор потужністю до 7 кВт, генератор, що володіє таким показником потужності, дозволить підключити спеціалізоване обладнання для проведення дрібних будівельних робіт. Фахівці генераторного обладнання рекомендують купувати бензинові генератори для таких цілей.

Якщо Ви є затятим любителем попилити, посвердлити, провести різні зварювальні роботи, тобто перед Вами стоїть мета придбати генератор для проведення будівельних і реконструкційних робіт різної складності, то тут слід здійснити покупку генератора, що працює на дизелі. До того ж дизельгенератор використовує менш дороге паливо, порівняно з бензогенератором.

Вибір генераторного обладнання, що купується Вами, також залежить від планованої періодичності і тривалості безперервної роботи генератора. Якщо Вам необхідний генератор для частого використання, то раціональніша покупка генераторного агрегату, що працює на дизелі, ніж на бензині. З тієї простої причини, що бензогенератор є агрегатом вищої витрати палива і до того ж дорожчого, ніж дизельгенератор. Тут слід додати, що дизельні генератори також характеризуються моторесурсом. Однак якщо для Вас покупка генератора не обмежена грошовою сумою, то найбільш раціональним придбанням послужить для Вас газовий генератор, який не тільки використовує найекологічніший і найдешевший вид палива, але й характеризується низьким його витратою. Саме у разі частого використання обладнання та протягом тривалого часу газовий генератор стане для Вас незамінним помічником, який вже за півроку компенсує витрати, пов’язані з його придбанням.

Завжди важко зорієнтувати покупця у ціні товару, коли є широкий вибір. Однак, що стосується генераторів, що купуються для дачі, то тут раціональніше говорити про купівлю мініелектростанції, яка характеризується малими розмірами, малою вагою і низьким рівнем шуму, адже при виїзді на природу ці фактори відіграють важливу роль.

Ціна на генератор насамперед залежить від виробника агрегату. На сьогоднішній день найбільш відомими компаніями генераторного обладнання є такі виробники, як Newland, Cumins, Deutz, Perkins, Volvo Penta, John Deere, Leroy Somer, Stamford, AKSA, Wilson, Honda, Olympian, Caterpillar, Gesan, Mecc Alte, SDMO, Denyo. Завдяки технологіям і матеріалам, що використовуються, дані компанії завоювали довіру величезної кількості споживачів по всьому світу, проте купуючи генератор одного з названих виробників слід бути обережним, що не потрапитися «на вудку» китайських компаній, які роблять підробку генераторного обладнання.

Також ціну на генератор визначає його потужність, а точніше потужність двигуна. Тут існує пряма залежність: що вища потужність, то вища ціна. Якщо показник необхідної Вам потужності генератора знаходиться в межах до 7 кВт, то Ваш вибір швидше зупиниться на бензинових або газових генераторах побутового призначення. У разі придбання генератора для проведення будівельних та монтажних робіт, що вимагають підключення спеціалізованого обладнання до генератора потужністю 20 кВт, то Вам краще купити бензиновий генератор професійного призначення. Дизельні генератори характеризуються широким вибором агрегатів залежно від показників потужності, що досягають 1000 кВт. Також існують надпотужні стаціонарні дизельні електростанції, потужність яких може досягати тисячі кВт, однак електростанція навряд чи Вам знадобиться на дачі.

Купити генератор для дачі

Купити генератор для дачі ще не означає позбавитися всіх проблем, пов’язаних зі збоями в електромережі. Точніше придбання генератора якраз і вирішує це завдання, проте важливо використовувати генератор за призначенням, дотримуючись всіх експлуатаційних правил без винятку і дотримуючись техніки безпеки. Адже цей вид обладнання потрібно експлуатувати дуже обережно, що дозволить використовувати генератор протягом багатьох років. До того ж якщо не слідувати рекомендаціям, викладеним у паспорті, що додається до обладнання, що набуває, то цілком напевно, що зовсім скоро Вам доведеться вдатися до дорогого ремонту.

Власники генераторів часто не приділяють належної уваги обов’язковим перервам у роботі обладнання, а також регулярним діагностикам, які дозволяють виявити неполадки до їх перетворення на серйозну поломку генератора.

Безумовно, деякі види простих неполадок можна усунути самостійно, наприклад, очистити канали вентиляції від засмічень, що не тільки позбавить генератор від неприємного запаху гару, але і дозволить застрахувати агрегат від перегріву і поломки.

Однак у випадках більш серйозних поломок, Вам доведеться звернутися до спеціалізованих центрів ремонту та обслуговування, де фахівці не тільки виявлять і усунуть причину збою роботи генератора, але й дадуть Вам всі необхідні рекомендації, дотримуючись яких Ви збережете генератор на довгі роки, застрахувавши себе від наступних витрат за проведення ремонту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *