Як вибрати штукатурку?

Штукатурка – це оздоблювальний будівельний матеріал, призначений для вирівнювання стін, стель усередині та зовні приміщень. Виготовляється із сукупності пропорцій в’яжучих речовин (цементу, гіпсу або вапна), піску та води. Останнім часом до складу штукатурки для внутрішніх робіт включають спеціальні добавки, які значно підвищують адгезію та інші якісні характеристики оздоблювального матеріалу. є універсальним будівельним матеріалом, придатним для обробки практично будь-яких поверхонь. З її допомогою можна надати стінам оригінального вигляду, усунути нерівності, тріщини та інші косметичні дефекти. Існує вирівнювальна штукатурка, призначена для чорнової обробки та вирівнювання поверхонь, а також декоративна штукатурка, яка використовується як фінішне покриття.

Навіщо потрібна штукатурка

Альтернативним матеріалом для вирівнювання стін є гіпсокартон. Переваги гіпсокартону у швидкості та простоті монтажу, ідеальності фінішної поверхні. З мінусів – можливість використання лише усередині приміщення. У цьому плані штукатурка більш універсальна і підходить як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт. Область застосування штукатурки досить широка:

  • заповнення вертикальних та горизонтальних швів;
  • вирівнювання поверхонь, усунення тріщин, нерівностей;
  • створення додаткового протипожежного захисту;
  • підвищення звуко- та теплоізоляційних характеристик приміщення.

Що краще: цементна чи гіпсова штукатурка?

Однозначної відповіді немає, оскільки кожен матеріал має свою сферу застосування.

Цементна штукатурка використовується у випадку, коли потрібно створити міцну та довговічну основу. Складається така суміш із цементу, вапна, води та пісок. Цементна штукатурка має низку переваг, серед яких:

  • підвищена міцність;
  • хороша адгезія до різних поверхонь;
  • не висока ціна;
  • стійкість до впливу атмосферних факторів.

З недоліків варто відзначити неможливість нанесення штукатурної суміші на пластикові або забарвлені основи. Процес нанесення штукатурки досить трудомісткий, він включає набризк, вирівнювання і затирання суміші. Період повного затвердження становить від 7 до 14 днів.

Гіпсова штукатурка також має безліч переваг, серед яких:

  • виключена усадка, поверхня буде ідеально рівною;
  • екологічно чистий матеріал;
  • має відмінну пластичність;
  • оштукатурена поверхня має низьку теплопровідність, стіни будуть теплими на дотик;
  • швидке затвердіння, всього за 3-7 днів.

До недоліків даного типу штукатурки можна віднести високу вартість щодо цементного аналога та неможливість використання під час виконання зовнішніх робіт.

І все ж, яка штукатурка краща?

Всі представлені в нашому інтернет-магазині штукатурки якісні та відповідають вимогам будівельника, тому вибирати склад рекомендується за його характеристиками.

Для виконання робіт усередині приміщення, для формування стартового покриття ми рекомендуємо звернути увагу на гіпсові штукатурки. KNAUF HP Start и KNAUF Rotband. Из фасадных штукатурок для стен и потолков при выполнении работ внутри и снаружи зданий, мы рекомендуем CERESIT CT 29. Если вы планируете использовать машинный метод нанесения штукатурки, то Вам подойдет PLATÓ MULTISTART.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *