Як заощадити на ремонті? Наші рекомендації

Ремонт — справа витратна, яка потребує багато часу, сил і засобів. Проте за вмілому підході витрати можна скоротити. Як заощадити на ремонті, не втративши при цьому як. Тримайте 10 порад, де можна заощадити.

1. «Нам потрібен план!»

Перш ніж розпочинати ремонт, детально сплануйте все, що ви хочете отримати на виході. Складіть перелік робіт. Намагайтеся дотримуватись намічених термінів протягом усього ремонту, адже будь-яка зміна затягне процес та збільшить витрати. Крім того, план допоможе довести справу до кінця — прикро не втілити у життя всі свої задуми!

2. «Один кошторис добре, а два — краще!»

Замовте кілька кошторисів у різних підрядників – так можна знайти найвигідніший варіант. Кожен кошторис має включати вартість всіх матеріалів та всіх видів робіт. Як правило, фахівці будівельних компаній та приватні майстри складають кошториси безкоштовно.

3. «Скупий платить двічі»

Якість обробки – ось на чому небажано економити, адже добротний матеріал завжди служить довше. Наприклад, дорогий лінолеум набагато краще недорогого ламінату. А дешеві матеріали невідомих виробників швидко зносяться, до того ж вони можуть бути виготовлені із небезпечних матеріалів.

4. «Все пізнається в порівнянні»

Перед закупівлею будматеріалів вивчіть ціни в різних точках продажу, включаючи ринки та інтернет магазини. Так, це займе чимало часу, але грошей у результаті ви витратите значно менше, ніж планували. Зверніть увагу на великі магазини. Вони за один раз можна придбати майже все необхідне, крім того, вони часто включають у вартість доставку та послуги вантажників.

5. «Нічого зайвого»

Не купуйте будматеріали про запас – орієнтуйтеся лише на кошторис. Як показує практика, мало хто використовує надлишки, що залишилися після ремонту — плитку, шпаклівку, шпалери. Ось і виходить, що ці гроші ви викинете на вітер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *